أقدم لكم اليوم طريقة تحضير الكرواسون، لذيذة جدا و سهلة التحضير من المطبخ الفرنسي
طريقة تحضير كرواصة 2013 كيفية
الكرواسون هي وصفة من الطبخ فرنسي تقدم مرفوقة بفنجان القهوى الصباحي
المقادير
نص كيلو دقيق
كوب ماء دافيء
نص كوب لبن دافيء
(200 g) جم زبده صفراء بدرجه حراره الغرفه
بيضه
ملعقه صغيره خميره فوريه او ملعقه اكل خميره بيره
(4) ملاعق سكر خشن
طريقة التحضير
هنعجن كل المكونات ماعدا الزبده بنستخدمها في رق االعجين انا بحط الخميره والسكر واللبن والبيضة وبعدين الدقيق وابدا ازود الميه واحده واحده لغايه ماتتكون عجينه متماسكه بتلزق فاليد شويه متقلقوش من كده
بعد كده نسيبها تتخمر في مكان دافي او لفيها بكيس نايلون وبعدين غطيها بفوطه علشان الدنيا بدات تبرد لمده 3 ساعات وده شكلها بعد ما اتخمرت
نحطها بعد كده لمده نص ساعه فالتلاجه وبعد كده نقسم العجينه الي 8 اقسام متساويه
وبعد كده نفرد كل قسم بحجم طبق الاكل الصغير ونرش دقيق واحنا بنفرد العجين علشان يسهل فرده
واول مننتهي من الفرد نرجع لاول واحده فردناها وننفض من عليها الدقيق ونبدا بوضع قطع الزبد عليها
وبعد كده نضع القطعه التانيه ونوزع عليها الزبده بردو ونفضل كده لحد منوصل للقطعه القبل الاخيره
وبعدين نضع القطعه الاخيره من غير منحط عليها زبده ونبدا في فرد العجين واحده واحده ومن المنتصف الي الخارج وكل شويه كنت بقلب العجينه علشان تتفرد مت تحت ومن فوق لحد متبقي رقيقه وتلاقي فقاعات ظهرت فيها دليل علي وجود الطبقات الهشه
نبدا بتقسيم العجينه الي اربع ثم 8 ثم 16 علشان نحصل علي مثلثات بالشكل ده
نيجي عند طرف كل مثلث ونعمل فتحه صغيره فالمنتصف بالسكينه زي كده
نبدا نحشي كل جزء بالحشوه اللي نحبها شيكولاته مربي جبنه بس انا عندي فالبيت بيحبو الجبنه بس وكمان علشان ابني عنده حساسيه من الشيكولاته فبعملها بالجبنه والمره دي كانت جبنه بيضا وقبل كده كنت عملتها بالحبنه الرومي كانت بردو تحفففففففففففففففه
وبعد كده نلفها ونخلي اخر الطرف لتحت علشان متفكش مننا وهي فالفرن بالشكل ده
بعد كده بندهن الصنيه زيت خفيف ونرصهم ونسيبهم يرتاحو كمان ساع او نص ساعه حسب الجو ونكون مجهزين بيضه وملعقه زبده وملعق لب ونضربهم وندهن بيهم وش الكرواسون
وبعد كده نسخن الفرن علي 190 وندخل الصنيه فالمنتصف ونخلي بالنا كويس لان الكرواسون مبياخدش وقت يعني ربع ساعه بالكتير
تم تقطيع عجينة الكرواسون إلى مثلثات
نم
يقدم الكرواسون ساخنا بعد إخراجه من الفرن
تم بفضل الله و بحمده أتمنى يعجبكم و تجربوه و شهية طيبة و مع وصفات أخرى ... والسلام عليكم و رحمة الله و بركاته
السبت أبريل 07, 2018 3:52 pm من طرف إنجاز للدراسات
» للتسجيل في أي ماجستير والاستفسار اضغط على اللينك ادناة https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScC8uWWxR9Akx0uKbps5xVqnUcXu7B5RzyzKEXGwtLO_ZhV0A/viewform
الأحد فبراير 18, 2018 12:33 pm من طرف مروة الدار
» 25 مارس بشرم الشيخ بحضور معالي الدكتور / مصطفى إبراهيم أحمد إبراهيم وزير المالية والاقتصاد والقوى العاملة - جمهورية السودان تعقد الدار العربية الملتقى المالي تخطيط مالية الحكومات (النظم المستجدة والمعاصرة)
الأربعاء فبراير 14, 2018 2:00 pm من طرف مروة الدار
» المؤتمر العربى الخامس التكنولوجيا إدارة البلديات
الإثنين يناير 15, 2018 2:30 pm من طرف مروة الدار
» دعوه للمشاركه في: ماجستير إدارة المستشفيات المهني المصغر (( اسطنبول – القاهرة )) 11 الى 22 فبراير 2018م
الخميس يناير 11, 2018 11:13 am من طرف مروة الدار
» البرنامج التدريبي الموازنة الفعالة والرقابة على التكاليف القاهرة – جمهورية مصر العربية خلال الفترة من 25 فبراير الى 1 مارس 2018 م
الأربعاء يناير 03, 2018 10:49 am من طرف مروة الدار
» الدورة التدريبية إعداد القيادات الإدارية خلال الفترة من 18 الى 27 فبراير 2018م مكان الانعقاد:القاهرة – جمهوريى مصر العربية
الخميس ديسمبر 28, 2017 11:17 am من طرف مروة الدار
» الدورة التدريبية وضع وتنفيذ إستراتيجيات إدارة المواهب إدارة المواهب الإستراتيجية وتعزيز الأداء وتعظيم الإمكانيات ) ) خلال الفترة من 18 الى 22 فبراير 2018م مكان الانعقاد :القاهرة – جمهورية مصر العربية
الأربعاء ديسمبر 27, 2017 4:23 pm من طرف مروة الدار
» دفتر الأنشطة العلمية.pdf
الجمعة ديسمبر 01, 2017 6:08 pm من طرف mohamed